Hoppa till huvudinnehållet

Referensprojektet: Kvarteret Trädgården i Askim
Beställare: Space 2M AB

TBO hade nyligen ett tillfredsställande samarbete med Space M2 AB på byggprojektet Kvarteret Trädgården i Askim. Projektet innebar leverans av 88 stycken monteringsklara lättbalkonger inklusive smidesräcken till nyproduktionen.

Inga synliga bärande stålpelare

Space M2 AB inkluderade TBO redan i projekteringsstadiet för att kunna bygga husen med infällda stålpelare och fastsvetsade balkongfästen. TBO anger måtten mellan fästena för att beställarens önskade storlek på balkong skall passa. Balkongfästena är synliga utanpå fasaden och balkongen hängs i dessa med hjälp av två bultar i balkongramen samt 2 stycken dragstag. Detta system kan även tillämpas på trähus, såsom det som genomfördes på Cederhusen i Stockholm, där TBO skruvade fast balkongfästena i limträstommen på huset istället för att svetsa fast dem på en invändig pelare.

Utformning efter beställarens önskemål

Den största fördelen med våra stålbalkonger är att de är lätta att hantera jämfört med betongbalkonger som oftast används vid nyproduktion. Våra stålbalkonger kräver inte lika grovt material i de bärande delarna. Hos oss på TBO utformas balkonger och räckens utseende efter kunders önskemål. I Askim valde kunden även projektspecifika smidesräcken och en träpanel i undertaken på balkongerna. Ett annat plus med detta system är att det inte finns några synliga bärande stålpelare utanpå fasad.

”Att se den färdiga produkten av vårt samarbete med Space M2 AB på Kvarteret Trädgården i Askim är en stor tillfredsställelse. Vi strävade efter att skapa balkonger som passade perfekt med fastigheten. En produkt som vi är stolta över och som vi hoppas kommer att tilltala andra byggbolag”

Freddie Jonsson, Projektledare på TBO.

Har du frågor eller funderingar kring balkonger
eller vill veta mer om projektet?

Välkommen att kontakta oss!

Projektledare
Freddie Jonsson
E-post: freddie(a)tbo.se
Tel: 0589- 866 12

VD/Affärsutvecklare
Pär Haglind
E-post: par(a)tbo.se
Tel: 0589- 866 18

OM TBO HAGLINDS
TBO-Haglinds AB är ett företag inom balkongbranschen som har funnits sedan 1970. Företaget har sitt säte i Arboga och är anställda omkring 50 personer. Deras produkter har levererats till över 40 000 nöjda kunder. TBO har en filosofi att alltid leverera kvalitetsprodukter som uppfyller höga krav. Som ett resultat, har de blivit ledande inom branschen och ger människor bättre livskvalitet och ökad frihetskänsla genom att ge dem tillgång till nya utrymmen. TBO arbetar med bostadsrättsföreningar, byggbolag, fastighetsägare, fastighetsbolag och arkitekter.