Hoppa till huvudinnehållet

Ända sedan 1970, då det ursprungliga företaget Haglinds Svets AB grundades av Ola Haglind, har mottot varit glasklart. ”Vi producerar kvalitetsprodukter som motsvarar högt ställda krav.”

Det har också varit ledstjärnan i arbetet och grunden till företagets starka utveckling. Man har levt upp till mottot genom att målmedvetet kombinera hantverkskunnande, yrkesskicklighet och att genom alla produktionsfaser alltid välja komponenter av högsta kvalitet. På den familjeägda industrin i Arboga är det nära mellan beslut och handling. Personal och ledning verkar i en trygg och förtrolig företagsanda. Det har bidragit till att TBO har extremt låg personalomsättning vilket i sin tur ger förutsättningar för en dynamisk och flexibel organisation som klarar snabba omställningar och som med lätthet kan anpassas till kundernas olika behov.

För att kunna vara konkurrensmässiga på marknaden byggs kundrelationerna på den trygghet och tillit som bara kan skapas i en tradition av yrkesskicklighet och kvalitet som kombineras med sunt företagande och stabil ekonomi.

Innehållsförteckning

  1. Vår historia
  2. Affärsidé
  3. Kvalitet & trygghet
  4. Pressklipp

Vår historia

Haglinds Svets AB grundades 1970 och hade under 70- och 80-talet som huvudsaklig verksamhet att tillverka smideskonstruktioner till industrin åt vilka man även utförde lego- och serviceuppdrag.

Under åttiotalet utvecklades samtidigt TBO AB i grannstaden Köping, ett företag som utförde renovering och utbyte av balkonger på flerbostadsfastigheter.

De två företagen samarbetade allt tätare och slogs ihop 1996 till TBO-Haglinds AB, då med bröderna Ola och Christer Haglind som ägare. Balkongentreprenadsidan har under åren vuxit och blivit en allt mer dominerande del av verksamheten med kunder över hela Sverige och Norge. Totalt har mer än 40 000 balkonger producerats och levererats.

2003 övertog Olas tre barn; Mia, Pär och Peter företaget och 2019 gjordes den senaste förändringen av ägarbilden då Balco förvärvade TBO. Sedan dess ingår företaget i Balco Group AB och har idag ca 50 anställda.


Affärsidé

Allt arbete som bedrivs på TBO genomsyras av våra tre kärnvärden. Dessa gör det lättare att prioritera och fatta rätt beslut i vårt arbete.

Pålitlighet, Engagemang, Flexibilitet.

Vi är pålitliga

Ärlighet varar längst. Det tror vi på, andas och lever efter.
Med vår långa erfarenhet och breda kompetens i branschen vet vi vad vi sysslar med. Så på TBO får du inte bara det du har beställt utan det du tror dig beställa. Det är skillnad, säger vår erfarenhet, och därför månar vi om dialogen med dig som kund och att du ska bli nöjd.
Hög kvalitet gör att vi inte bara sover gott om nätterna utan även att du som kund kan vila i trygghet att våra produkter håller länge. Att vi sen kan bidra till ett bättre klimat gör ju inte det hela sämre. Du kan vara trygg med att vi står bakom det som är sagt och att vi hjälper dig hela vägen, från din idé till att du kan ta ut steget ut på din nya balkong.

Vi är engagerade

Vi har funnits i över 50 år och tycker fortfarande det är lika roligt att bidra till att så många som möjligt får en balkong att vistas på. Ingenting är omöjligt och vi ser hellre att problem är till för att lösas än att vara hinder. När vi samarbetar med dig som kund är vi lyhörda. Vi krånglar inte till saker i onödan och försöker vara jordnära och tydliga i allt vi företar oss. Att skapa goda relationer med dig som kund är viktigt för oss, likaså att stolthet och engagemang i det vi gör fortsätter vara en ledstjärna.

Vi är flexibla

Närheten mellan beslut och verklighet gör att TBOs medarbetare får ta ett stort personligt ansvar och därför blir beslutsvägarna korta. Vi förstår att förutsättningar och önskemål ser olika ut, så med vår kreativitet och flexibilitet löser vi dina önskemål efter dina förutsättningar.

VÅR MISSION

Med vår långa erfarenhet, höga kompetens och flexibilitet ska vi fortsätta vara en ledande aktör på marknaden.

VÅR VISION

Ge människor tillgång till nytt utrymme som skapar förhöjd livskvalitet och ökad frihetskänsla.


Kvalitet & trygghet

Vårt motto lyder ”Vi producerar kvalitetsprodukter som motsvarar högt ställda krav.”

För att klara av det är det nödvändigt att alltid jobba målmedvetet och hålla högsta kvalitet genom alla produktionsfaser. Som extra säkerhet jobbar vi efter kvalitetssäkringssystemet ISO 9001. För balkongentreprenader är vi certifierade enligt EN1090.

Trygghet
Kalla oss gärna omoderna när det gäller vår affärsmoral, men vi tror på sunt företagande baserad på stabil ekonomi. Det ger oss trygghet som företag och det ger dig trygghet som kund. Vi är en liten men stolt verksamhet med en familjär atmosfär, belägen i det lagom stora och lugna Arboga i södra Västmanland. Hos oss vet den högra handen vad den vänstra handen gör genom ett naturligt och väl fungerande samarbete mellan planering och produktion. Här är det nära mellan industrigolvet och VD-stolen. Det ger trygghet för ledningen och för de anställda. Den tryggheten speglar sedan av sig på helheten. Vi har extremt låg personalomsättning och kan garantera ständigt hög kvalitet såväl i produktionen som på våra produkter. Det ger i slutändan nöjda kunder.

Vad betyder det för dig som kund?
Du kan vara säker på att en offert från TBO gäller. Det dyker inte upp några tråkiga överraskningar under projektets gång. Dessutom har vi alltid kompetent personal, säkra leveranser och utför noggranna produktionskontroller. Det garanterar hög säkerhet och trygghet för dig som kund. Så när det kommer till vår affärsmoral får du gärna kalla oss omoderna – vi tar det som en komplimang.

ritar balkonger i cad