Hoppa till huvudinnehållet

Lika skönt som det är att njuta av den tidiga vårsolens värme på balkongen – lika tråkigt är det att plocka ihop dynor och balkongmöbler och stänga sin lilla oas för vintern. En lösning på problemet kan vara att glasa in sin balkong. Men vad får man göra och krävs det några tillstånd?

För att få glasa in en balkong krävs bygglov i och med att inglasningen medför en ändring av fasaden.

Bor du i bostadsrätt och vill glasa in din balkong bör du först stämma av med föreningens styrelse då du kan behöva tillstånd från denna innan du sätter igång ditt projekt och ansöker om bygglov. Vissa föreningar kan även ha en standard för hur en inglasning får se ut.

Ökad brandrisk

Att glasa in en balkong medför en ökad risk vid brand. Intill- och ovanliggande balkonger ska skyddas genom avskiljning i brandteknisk klass E30. Även utrymningsvägar måste beaktas noga, om balkongen utgör en utrymningsväg får inte inglasningen vara sådan att den försvårar utrymning.

Med en erfaren och professionell entreprenör säkerställer du att ditt projekt går rätt till och utförs på ett säkert och korrekt sätt. Våra kunniga medarbetare hjälper dig gärna med svar på dina frågor, konkreta och praktiska råd samt offert.

Du är alltid välkommen att kontakta oss!