Hoppa till huvudinnehållet

En ny balkong bygger man i regel bara en gång i livet och det är lätt att förstå att det är ett viktigt beslut som kräver en hel del eftertanke. Vad vill du använda din balkong till? Ska den ha plats för hela familjen att samlas till middag, vill du odla på balkongen eller bara ha en skön plats att koppla av på i sommarsolen? Det är här tanken på balkongens storlek kommer in. Hur stort får man lov att bygga?

Vid planeringen av balkongbygget är det viktigt att ta hänsyn till husets utformning och storlek. När det gäller balkongbygge i en bostadsrättsförening ser man till arkitektur, detaljplaner med mera när man söker tillstånd för balkongbygget – där avgörs även hur stora balkongerna får lov att vara.

Kulturminnesmärkt byggnad eller område

I områden med byggnader som har kulturhistoriskt värde gäller ofta specifika tillstånd. Har huset en kulturminnesmärkt fasad beviljas i regel inte några yttre ändringar. Ibland vill man även bevara ett helt område i sitt ursprungliga skick.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar eller din offertförfrågan. Vår kompetenta och välutbildade personal hjälper dig gärna!