Hoppa till huvudinnehållet

Dags att glasa in balkongen? – TBO har helhetslösningen

Genom att glasa in din balkong förlänger du utesäsongen, ökar boendevärdet och får ett extra rum som kan utnyttjas året runt. Med över 50 års erfarenhet inom balkongbranschen, kan TBO hjälpa dig från bygglov till färdig inglasad balkong.

Att glasa in din balkong innebär inte bara en förlängd utesäsong. Det ger även ett ökat boendevärde och blir ett komplement till lägenheten som kan användas året om. Men vilka alternativ finns, och var bör man börja om man vill glasa in sin balkong?

Det finns många fördelar med att glasa in sin balkong. Förutom att förlänga utesäsongen reduceras buller och du slipper smuts och pollen på dina utemöbler. Dessutom skapas ett behagligt klimat på balkongen som även kan fungera som extra isolering, vilket på längre sikt kan sänka dina uppvärmningskostnader.

– ”Den allra största fördelen är helt klart att du får en extra yta att vara på. Du förlänger den tid du kan nyttja balkongen. Det ger också ett högre boendevärde.”

Fredrik Bolin, teknisk säljare på TBO.

Fredrik förklarar att TBO erbjuder två olika modeller av balkonginglasningar, och att du kan välja den typ av inglasning som passar dig bäst. Det finns lösningar som gör det möjligt att öppna upp balkongen helt mot husets fasad men även alternativ som erbjuder ett fast vindskydd nertill med öppningsbara fönster ovan.

– ”Om du och din bostadsrättsförening är intresserade av att glasa in era balkonger, börja med att undersöka om det krävs bygglov. Om det inte finns, kan vi självklart hjälpa till även med det,” tillägger Fredrik.

– ”Det viktiga för oss är att våra kunder ska känna sig lugna och trygga. Vi tar hand om allt från bygglov till en färdig inglasad balkong. Vi kan även renovera fasader och utföra fönsterbyten i samma veva för de som är intresserade. Att kunna erbjuda helhetslösningar är viktigt för oss, och om du anlitar TBO får du en bra, ärlig och trygg leverantör.”

Hör av dig till oss!

Undrar du hur det går till eller vad det kostar att glasa in balkonger för din fastighet? Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om vilka lösningar som passar dig och din fastighet bäst.

Läs fler artiklar om balkonger här!