Hoppa till huvudinnehållet

Inglasning av balkongen är ett populärt val för bostadsrättsföreningar som vill förvandla sina balkonger till användbara utrymmen året runt. Men hur mycket kostar det egentligen att glasa in en balkong? Hos TBO.se erbjuder vi en översikt över de faktorer som påverkar priset samt ett uppskattat prisintervall för balkonginglasning.

Faktorer som påverkar priset för inglasning av balkong i bostadsrättsföreningar/brf:

När vi pratar om att bestämma priset för att glasa in balkonger i bostadsrättsföreningar, finns det flera viktiga faktorer att beakta. Dessa faktorer är avgörande för att skapa en kostnadseffektiv och hållbar lösning som uppfyller både föreningens och medlemmarnas behov. Låt oss utforska dessa faktorer mer ingående för att ge dig en djupare förståelse för vad som påverkar priset för balkonginglasning i en bostadsrättsmiljö.

1. Materialval:

Valet av material är av stor betydelse för balkonginglasning i bostadsrättsföreningar. Här är det viktigt att prioritera hållbarhet, underhållsbehov och kostnadseffektivitet. Med tanke på den större skalan av projektet är det vanligt att välja material som glas av hög kvalitet som kräver minimalt underhåll och har lång livslängd.

2. Isolering och energieffektivitet:

Isolering är en annan viktig faktor att beakta, särskilt med tanke på att balkongerna kommer att användas året runt. Genom att investera i balkonginglasning med god isoleringsförmåga kan bostadsrättsföreningen minska uppvärmnings- och kylkostnader över tid, vilket kan leda till långsiktiga kostnadsbesparingar och ökad energieffektivitet.

3. Säkerhet och underhåll:

Säkerheten är av yttersta vikt när det gäller balkonginglasning i bostadsrättsföreningar. Det är viktigt att använda högkvalitativa material och att säkerställa att installationen och underhållet utförs av professionella för att garantera långvarig användning och säkerhet för alla boende.

4. Bullerreduktion:

Bullerreduktion kan vara särskilt viktigt för bostadsrättsföreningar som ligger i områden med hög trafik eller andra bullerkällor. Genom att investera i balkonginglasning med god ljudisolering kan föreningen skapa en lugnare och mer fridfull miljö för sina medlemmar.

5. Estetik och design:

Utformningen av balkonginglasningen bör också ta hänsyn till föreningens övergripande arkitektoniska stil och estetik. Genom att välja en design som kompletterar byggnadens utseende kan föreningen skapa en enhetlig och attraktiv utomhusmiljö för sina medlemmar att njuta av.

6. Balkongens storlek:

Slutligen kan balkongens storlek också påverka priset för balkonginglasning i en bostadsrättsförening. Det är viktigt att ta hänsyn till både material- och arbetskostnader när man planerar och budgeterar för projektet.

7. Antal balkonger:

Antalet balkonger som ska glasas in påverkar också den totala kostnaden. Större projekt med fler balkonger kan medföra en lägre kostnad per enhet.

Sammanfattning: Att bestämma priset för balkonginglasning i en bostadsrättsförening är en komplex process som involverar flera viktiga faktorer och vilka värden som är viktiga för just er. Genom att noggrant överväga dessa faktorer och göra informerade beslut kan föreningen skapa en balkonginglasningslösning som inte bara är funktionell och säker, utan också kostnadseffektiv och estetiskt tilltalande.

Hos TBO.se strävar vi efter att erbjuda skräddarsydda lösningar för balkonginglasning som möter våra kunders unika behov och budgetar.

Fördelarna med Balkonginglasning

En inglasad balkong ger inte bara ett extra rum att njuta av året runt, utan kan också öka bostadens värde med upp till 5-10%. Dessutom kan bra isolering sänka uppvärmningskostnaderna betydligt.

Vill du läsa mer om fördelarna om inglasad balkong? Se här


ROT-avdrag för Balkonginglasning i BRF

För Bostadsrättshavare:
Du som bor i en bostadsrätt kan få ROT-avdrag för balkonginglasning. Detta ger 30% avdrag på arbetskostnaden, upp till 50 000 SEK per år.

För BRF-styrelsen:
Bostadsrättshavare kan använda ROT-avdrag för inre underhåll inklusive balkonginglasning, men inte för externa arbeten som stambyten eller nybyggnation. Föreningen i sig kan inte nyttja avdraget.

Kontakta oss idag för att få veta mer om hur ROT-avdraget kan sänka kostnaderna för er balkonginglasning och boka en kostnadsfri konsultation.

Kontakta oss

Kontakta oss idag för att få reda på mer om hur vi kan hjälpa er att förvandla era balkonger till användbara och attraktiva utrymmen för alla era medlemmar att njuta av. Ta kontakt med oss idag för att få en kostnadsfri konsultation.

Kontakta oss för att börja ert projekt idag.

TBO Balkonger med över 50 år kunskap och expertis.

TBO Balkonger har över 50 års erfarenhet av att leverera högkvalitativa balkonglösningar till bostadsrättsföreningar i hela Sverige. Vår expertis säkerställer hållbara och estetiskt tilltalande lösningar som överträffar förväntningarna.