Vad kostar en balkongrenovering?

Det är bostadsrättsföreningen eller fastighetsägaren som ansvarar för att se efter balkongerna på en byggnad. Även om det är lägenhetsinnehavaren som betalat för bygget så är det fastighetsägarens eller styrelsens ansvar att stå för kostnaden när en balkong behöver bytas ut eller renoveras.

Slutpriset beror på vad du vill bygga till och vilket skick balkongen är i. Vi gör en helhetsbedömning åt dig för att se vad som behöver göras. Kostnaden beror på:

  • Om det rör sig om en enklare renovering eller utbyte.
  • Om du vill ha inglasning eller inte.
  • Behovet av skydd mot sol och vind.
  • Insynsskydd

Att underhålla sin balkong är viktigt, inte minst för allas säkerhet. Skicket på din balkong försämras med tiden och ett gammalt trägolv eller trasigt räcke kan vara livsfarligt. Det påverkar även värdet på fastigheten negativt om en balkong är sliten eller dåligt utformad.

Vi rekommenderar ofta att hela balkongen byts ut eftersom du då får möjlighet att göra alla ändringar du vill och kan få en större. En utförlig renovering kan kosta lika mycket som ett utbyte i vissa fall – då är det bättre att få en helt ny balkong som dessutom är större.

Du tjänar på investeringen eftersom säkerheten och bekvämligheten ökar med en ordentlig, ny balkong jämfört med en gammal. Dessutom ökar värdet på bostaden när den blir mer attraktiv för köpare. Med andra ord är utbytet eller renoveringen en långsiktig investering som gynnar alla.

Tveka inte att höra av dig till oss – våra experter hjälper dig med hela processen så att din balkong blir precis som du vill ha den.

Läs även: Hur vet jag att balkongen behöver renoveras?