Vad kostar det att bygga en balkong?

Vi anpassar balkongen så att den blir som du vill och bygger utifrån dina behov. Därför varierar också kostnaden. I en bostadsrättsförening blir det billigare per person om det är fler som bygger på samma gång. Att förbättra sin fastighet och göra den mer attraktiv med en balkong är något du alltid vinner på i längden. Bostadsvärdet höjs eftersom många köpare lägger stor prioritet på att ha balkong –  fastigheten blir med en gång mer attraktiv för framtida köpare.

Räkna med att värdehöjningen av bostaden innebär att du får tillbaka hela kostnaden och mer när du flyttar. Att ha en balkong kan höja värdet med tio till 15 procent. Bygget är alltså en smart investering för framtiden, men inte minst för ditt och familjens välmående. Känslan av att ha ett eget extrarum att använda när du än känner för det är ovärderlig, oavsett om det är en ljummen sommarkväll eller en frisk vintermorgon när du behöver frisk luft i lungorna.

Ett exempel på ungefärlig kostnad kan vara runt 100 000 kronor, men beroende på om du vill ha skydd mot sol, vind och insyn samt inglasning blir slutpriset olika. Du kan också välja att glasa in balkongen eller bygga den utan glas, förslagsvis på ett sådant sätt att det enkelt går att komplettera den med inglasning i framtiden.

Är du redo för ett nytt, skönt uterum? Hör av dig till oss för att få ett prisförslag på vad en ny balkong till din fastighet skulle kosta. Vi hjälper dig att bestämma vilken lösning som passar bäst för dig och din fastighet.

Läs även: Vad kostar en balkongrenovering?