Hur vet jag att balkongen behöver renoveras?

En balkong åldras med tiden – i olika takt beroende på kvaliteten på bygget, materialet som använts och hur den skötts om. Har det gått mer än 30 år sedan den byggdes är det sannolikt hög tid för en undersökning.

Det kan gå att se med blotta ögat när till exempel betong börjar lossna nära ytterkanten och delar av järnet inunder syns. Om det är trägolv och träräcke på balkongen kan det förlora sin styrka och börja ruttna med tiden. I värsta fall finns risk för ras med allvarliga olyckor som följd.

Det är inte alltid som det går att se själv om en balkong är i behov av renovering. Våra experter på TBO hjälper dig att utföra en helhetsbedömning för att avgöra skicket och vad som måste göras. Sedan är det upp till dig att bestämma hur din nyrenoverade balkong ska se ut. Vill du ha den inglasad, behöver du vindskydd eller solskydd, och insynsskydd?

Många gånger är det smart att byta ut hela balkongen om en grundlig renovering ändå behöver göras. Kostnaden blir likadan men du får en större, helt ny balkong efter dina önskemål. Vänta inte med att kontakta oss ifall du är missnöjd över skicket på din balkong eller misstänker att den är i behov av renovering.

Läs även: Vad kostar en inglasad balkong?