Hur går jag till väga för att få en balkong byggd?

Många längtar efter en balkong att gå ut på när solen tittar fram. Det blir en härlig plats att sitta och njuta på, att använda till växtodling eller bara kunna gå ut och ta frisk luft medan man njuter av utsikten.

Funderar ni på att bygga balkonger i er förening? Se efter hur intresset ser ut bland medlemmarna och sedan vad ni har för möjligheter att få bygglov beviljat. Kontakta oss redan idag för att se vad som passar just er fastighet bäst. Efter att ha lyssnat på era önskemål lägger vi fram förslag till hela föreningen samt en tydlig offert med ritningar. Vi utför alltid ett noggrant arbete från start till mål för att alla ska bli mer än nöjda med investeringen och hjälper er gärna med bygglovsansökan när det blir dags.

Ifall du bor i bostadsrätt och vill ha balkong ska du höra med styrelsen. Det är den som organiserar bygget, även om du får stå för kostnaden. Om det är flera hushåll som vill bygga blir det billigare – en bra idé är därför att se om fler i huset kommit med samma förslag.

I beslutet om bygglov ser kommunen till att det inte uppstår problem, till exempel att balkongerna inte tar upp för mycket ljus från lägenheter nedanför, eller att det blir för mycket insyn från grannar. När det är dags att bygga skriver de som ska bygga balkong avtal med föreningen och betalar in sin del av summan till föreningen.

Läs även: Hur driver jag frågan i bostadsrättsföreningen?