Hoppa till huvudinnehållet
balkongrenovering cederhuset

Balkongrenovering

Experter sedan 1970

Behöver balkongerna i er bostadsrättsförening renoveras? På TBO har vi över 50 års erfarenhet av professionella balkongrenoveringar för bostadsrätter, byggbolag och fastighetsägare över hela Sverige. Vi guidar er genom hela processen – från besiktning till färdigt resultat.

Innehållsförteckning

 1. Så här går det till
 2. Infästning
 3. Balkongens alla delar
 4. Golv / platta
 5. Tak
 6. Räcke
 7. Handledare och profiler
 8. Stolpprofiler
 9. Pris

Renovera balkong – en investering i säkerhet och trivsel

Att renovera balkonger är avgörande för att upprätthålla både säkerheten och trivseln i er bostadsrättsförening. På TBO förstår vi detta och erbjuder skräddarsydda lösningar för att ge era balkonger nytt liv. Vi kan antingen fräscha upp era befintliga balkonger eller ersätta äldre konstruktioner med helt nya balkonger.

Önskar ni bygga ut och göra balkongerna större? Inga problem, vi har lösningar för det också. Vill ni bygga ut er balkong för att göra den större? Läs mer om detta här. Med över 50 års branscherfarenhet vet vi hur viktigt det är att utföra balkongrenoveringar som är både hållbara över tid och estetiskt tilltalande.

renovera balkong med inglasningar
inredd ljus balkong med kampor och blommor

Vi renoverar balkonger i hela Sverige

Vi erbjuder professionell balkongrenovering i städer över hela landet från norr till syd. Här är bara ett axplock av några städer där vi utför balkongrenovering.

Varför välja TBO för er balkongrenovering?

 • Skräddarsydda lösningar för att förnya era balkonger
 • Möjlighet att förstora befintliga balkonger
 • Ökad säkerhet och trivsel för de boende
 • Värdeökning för er fastighet
 • Heltäckande lösningar – från design till slutbesiktning
 • Fokus på både estetik och säkerhet
 • Medlemmar i Balkongföreningen för garanterad kvalitet

Vad vi erbjuder

 1. Inspektion och bedömning: Vi börjar med en grundlig utvärdering av era balkongernas skick för att identifiera eventuella problem och fastställa de bästa lösningarna.
 2. Renovering av befintliga balkonger: Vi kan fräscha upp era nuvarande balkonger genom att reparera betong, byta ut skadade delar och applicera nya ytbehandlingar.
 3. Installation av nya, större balkonger: Om ni önskar mer utrymme, kan vi ersätta era befintliga balkonger med större, moderna konstruktioner.
 4. Betongreparationer och ytbehandling: Vi åtgärdar sprickor, korrosion och andra skador på betongkonstruktioner för att säkerställa balkongernas hållbarhet.
 5. Byte av räcken och säkerhetsuppgraderingar: Vi installerar nya, säkra räcken som uppfyller alla moderna säkerhetskrav.
 6. Förberedelse för framtida inglasning: Vi kan förbereda era balkonger för framtida inglasning, även om ni inte är redo för det just nu.

Kontakta oss när ni ska renovera era balkonger

Ring oss på 0589-866 00 eller maila till info@tbo.se, så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa just er. Ni kan också fylla i kontaktformuläret här på sidan för en kostnadsfri rådgivning.

Vanliga frågor om balkongrenovering

Vad finns det för olika sätt att renovera en balkong?

Om man väljer att renovera sina balkonger trots fördelarna med att bygga nya balkonger finns det tre alternativ:

Det första är en enklare renovering; man bilar bort lös betong, blästrar bort gammal färg samt lagar och målar kanter. Denna variant är ekonomiskt billigare och håller mindre hållbar, livslängden blir då ca 10-15 år.

Det andra alternativet är att vi bilar bort alla betong, byter ut skadad armering, gjuter ny betongplatta (golv) och målar den. I det senare alternativet får man en lösning som håller längre än i den förra. Detta alternativ brukar dock kunna kosta lika mycket som att man byter ut hela balkongen och då har man som sagt inte fått någon större balkong.

Det tredje sättet är att byta ut och ersätta den befintliga balkongen med en helt ny större balkong.

Är det lönsamt med balkongrenovering i stället för att bygga ny?

På längre sikt är det inte lönsamt att endast göra enklare renoveringar. En mer komplett renovering med bortbilning av all betong och ny betongplatta samt målning håller dock länge.
Med tanke på att priset för det ofta kan motsvara en ny balkong så blir det mer lönsamt att bygga en ny om man räknar in värdeökningen av större balkonger samt den ökande nyttan för de boende.

Vem är ansvarig för underhållet i en BRF? 

Det är alltid styrelsen i en bostadsrättsförening eller fastighetsägaren som är ansvarig.

Vilken trygghet ger det oss att TBO är med i Balkongföreningen?

Alla ledande balkongföretag på den svenska och norska marknaden är medlemmar i Balkongföreningen. Tillsammans arbetar vi för en hög tillverkningskvalitet genom att ta fram gemensamma normer och bestämmelser. Arbetet säkras sedan genom både internkontroller och externa opartiska besiktningsmän. Läs gärna mer om Balkongföreningens kvalitetsarbete på www.bf.nu.

Öka säkerheten genom balkongrenovering

I en bostadsrättsförening är det föreningens ansvar att underhålla och renovera balkongerna. Med balkonger som är mellan 30 och 50 år gamla är det viktigt att regelbundet kontrollera deras skick. Brister i underhållet kan leda till allvarliga konsekvenser. Tyvärr är olyckor orsakade av balkongras och osäkra räcken inte ovanliga. Balkongernas konstruktion och hållfasthet försämras med tiden, så det är viktigt att kontrollera dem noggrant och återkommande.

Förbättra komforten när ni renoverar balkongerna

En renovering kan innebära att vi byter ut er gamla balkong mot en större och mer modern modell, eller kanske utvidgar er befintliga balkong. Ni kan även välja att göra era balkonger inglasade. Genom att förstora balkongen skapar vi nya möjligheter för användning. En välutformad balkong blir en plats för avkoppling och umgänge, uppskattad av alla boende.

Öka värdet på er fastighet med nyrenoverade balkonger

Genom att välja moderna och funktionella balkonglösningar från TBO, ökar ni inte bara utsikten och komforten utan även det ekonomiska värdet på både enskilda lägenheter och hela fastigheten. Vid renoveringar erbjuder vi olika estetiska och tekniska alternativ som kan skräddarsys efter era behov och förutsättningar. Med vår gedigna erfarenhet kan vi rådge er kring val av balkong som passar både arkitekturen och områdets karaktär. En investering i balkongrenovering är en långsiktig och värdeskapande åtgärd för er fastighet.

Balkonginglasning – nu eller i framtiden?

Om ni funderar på att glasa in er balkong, eller kanske förbereda för en framtida inglasning, kan vi hjälpa till. Om ni inte är redo att glasa in balkongerna nu, är det en god idé att förbereda för detta i samband med renoveringen.

Pris på balkongrenovering

Priset för balkongrenovering varierar beroende på balkongens skick, typen av fasad och antalet balkonger med mera. För en mer detaljerad uppskattning på kostnaden kan ges efter en inspektion eller konsultation. Kontakta oss på TBO för kostnadsfri rådgivning och en uppskattning baserad på era balkongers tillstånd och era behov.


TBO:s 10 steg till en plats i solen.

1. Inledande konsultation och besiktning

 • Möte med vår balkongexpert för en grundlig genomgång av er fastighet
 • Detaljerad besiktning av befintliga balkonger för att bedöma skick och renoveringsbehov
 • Diskussion om era önskemål och möjligheter utifrån fastighetens förutsättningar

2. Skräddarsytt förslag

 • Framtagning av anpassade lösningar baserade på er fastighets arkitektur och era specifika behov
 • Hänsyn tas till byggnadens tidsepok och områdets karaktär

3. Omfattande presentation

 • Tydlig och professionell presentation av förslaget för styrelsen eller fastighetsägaren
 • Möjlighet till presentation för hela bostadsrättsföreningen vid behov

4. Offertupplägg och bygglovshantering

 • Offert som täcker hela processen från ritningar till slutbesiktning
 • Assistans med bygglovsansökan för att underlätta administrativa processer

5. Dedikerad projektledning

 • Tilldelning av en erfaren projektledare som kontaktperson
 • Kontinuerlig uppföljning och kommunikation genom hela projektet

6. Precisionsmätning

 • Noggranna mätningar av fasader med avancerad teknik för att säkerställa exakt passform
CAD ritning av balkong

7. Kvalitetssäkrad tillverkning

 • All konstruktion och tillverkning sker i vår egen anläggning i Arboga
 • Strikt kvalitetskontroll genom hela produktionsprocessen

8. Effektiv montering

 • Vi monterar året runt med specialiserade team
 • Minimal störning för boende under installationsprocessen

9. Omfattande slutbesiktning

 • Grundlig slutbesiktning i samarbete med er för att säkerställa högsta kvalitet

10. Projektavslut och överlämning

 • Formell överlämning av projektet med all nödvändig dokumentation
 • Rådgivning om framtida underhåll och eventuell utbyggnad

Balkongens alla delar


Infästning

Balkong med eller utan väggpelare.


Golv / platta

Plattan som utgör golvet av balkongen tillverkas generellt i fiberarmerad betong men i vissa undantagsfall även i konventionell betong. Vi monterar plattan på en varmförzinkad stålram som i sin tur monteras i balkongens fästen där vinkeln regleras med hjälp av dragstaget. Fiberarmerad betong väger mindre än konventionella betongplattor vilket belastar huset mindre och gör att infästningar och stag kan tillverkas i mindre dimensioner.

Stålramen målas efter era önskemål.


Tak

Med TBO:s balkonglösningar har du tak över din balkong och regnskydd av taket men även genom inglasning om du så önskar.


Handledare och profiler

Vi arbetar med olika typer av profiler som dimensioneras efter våra beräkningar. Påfrestningen blir större för inglasade balkonger, därför använder vi profiler som är 80% kraftigare för dem. Välj fritt vilken färg profilerna ska ha men kom ihåg att de ska matcha resten av balkongen samt fasaden på huset.

Samtliga av våra handledare är stabila och säkra men känns lite olika i handen. Att välja handledare kan vara viktigare än man tror då de ska kännas skönt att luta sig mot. Vi har sex modeller att välja mellan och dessa går att få i en oändlig variation på färger.

räckestyper för balkonger

Stolpprofiler

Med stolpprofiler syftar vi till de ”rör” som sitter på balkongen. Vi arbetar med olika typer av profiler som dimensioneras efter våra beräkningar. Påfrestningen blir större för inglasade balkonger, därför använder vi profiler som är 80% kraftigare för dem. Välj fritt vilken färg stolpprofilerna ska ha men kom ihåg att de ska matcha resten av balkongen samt fasaden på huset.


Pris för balkongrenovering

När du vill få uppgifter om priser för en balkongrenovering kan du höra av dig till oss. Det är svårt att sätta ett pris då det är beroende på typ av arbete och önskemål .

Skicka en intresseanmälan här nedan till oss så hör vi av oss inom kort.

Se vårt showroom med balkonger besök oss här o Arboga