Hoppa till huvudinnehållet

Funderar du på att renovera balkongen? Med tiden försämras kvaliteten på din balkong, TBO erbjuder därför renovering och byter ut din balkong för att förbättra din säkerhet, komfort och ekonomi.

Innehållsförteckning

  1. Så här går det till
  2. Renovera balkong
  3. Infästning
  4. Balkongens alla delar
  5. Golv / platta
  6. Tak
  7. Räcke
  8. Handledare och profiler
  9. Stolpprofiler
  10. Pris

Behöver ni hjälp med att renovera era balkonger? Renovering av balkonger är avgörande för att upprätthålla säkerheten och trivseln i er bostadsrättsförening.

På TBO förstår vi detta och erbjuder anpassade lösningar för att ge era balkonger nytt liv. Vi kan hjälpa er både med att fräscha upp befintliga balkonger och ersätta äldre konstruktioner. Vill ni bygga ut er balkong för att göra den större? Läs mer om detta här.

Med mer än 50 års erfarenhet i branschen vet vi hur viktigt det är att göra balkongrenoveringar hållbara och estetiskt tilltalande. Oavsett om det gäller att byta räcken, reparera betongplattor, eller lägga till nya funktioner som inglasning, är vårt mål att leverera en uppdaterad balkong som inte bara ser bra ut utan också höjer fastighetens värde och säkerhet.

En balkongrenovering hos TBO innebär mer än bara en yttre förändring. Det är en investering i er fastighets framtida värde och säkerhet. Vi hjälper er genom hela processen, från den första bedömningen till det färdiga resultatet.

Kontakta oss när ni ska renovera era balkonger
Om ni har frågor eller är redo att renovera era balkonger, tveka inte att kontakta oss. Ring 0589-866 00 eller skicka in ett kontaktformulär längre ned på sidan.

Öka säkerheten genom balkongrenovering
I en bostadsrättsförening är det föreningens ansvar att underhålla och renovera balkongerna. Med balkonger som är mellan 30 och 50 år gamla är det viktigt att regelbundet kontrollera deras skick. Brister i underhållet kan leda till allvarliga konsekvenser. Tyvärr är olyckor orsakade av balkongras och osäkra räcken inte ovanliga. Balkongernas konstruktion och hållfasthet försämras med tiden, så det är viktigt att kontrollera dem noggrant och återkommande.

Förbättra komforten när ni renoverar balkongerna
En renovering kan innebära att vi byter ut er gamla balkong mot en större och mer modern modell, eller kanske utvidgar er befintliga balkong. Ni kan även välja att göra era balkonger inglasade. Genom att förstora balkongen skapar vi nya möjligheter för användning. En välutformad balkong blir en plats för avkoppling och umgänge, uppskattad av alla boende.

Öka värdet på er fastighet med nyrenoverade balkonger Genom att välja moderna och funktionella balkonglösningar från TBO, ökar ni inte bara utsikten och komforten utan även det ekonomiska värdet på både enskilda lägenheter och hela fastigheten. Vid renoveringar erbjuder vi olika estetiska och tekniska alternativ som kan skräddarsys efter era behov och förutsättningar. Med vår gedigna erfarenhet kan vi rådge er kring val av balkong som passar både arkitekturen och områdets karaktär. En investering i balkongrenovering är en långsiktig och värdeskapande åtgärd för er fastighet.

Balkonginglasning – nu eller i framtiden?
Om ni funderar på att glasa in er balkong, eller kanske förbereda för en framtida inglasning, kan vi hjälpa till. Om ni inte är redo att glasa in balkongerna nu, är det en god idé att förbereda för detta i samband med renoveringen.

Pris på balkongrenovering
Priset för balkongrenovering varierar beroende på balkongens skick, typen av fasad och antalet balkonger med mera. För en mer detaljerad uppskattning på kostnaden kan ges efter en inspektion eller konsultation. Kontakta oss på TBO för kostnadsfri rådgivning och en uppskattning baserad på era balkongers tillstånd och era behov.


Så här går det till

Vid ett balkongbyte sågar vi ner den gamla balkongen och ersätter den med en ny. Val av utseende i kombination med fastighetens storlek och beskaffenhet avgör vilken lösning vi väljer för bästa funktion och säkerhet.

hur renoverar man balkong

Renovera balkong

När folk hör av sig till oss och vill renovera sina balkonger brukar vi föreslå att man byter ut hela balkongen. Det är oftast ett bättre alternativ än att renovera då det innebär man samtidigt kan få en större balkong.


Infästning

Balkong med eller utan väggpelare.


Balkongens alla delar


Golv / platta

Plattan som utgör golvet av balkongen tillverkas generellt i fiberarmerad betong men i vissa undantagsfall även i konventionell betong. Vi monterar plattan på en varmförzinkad stålram som i sin tur monteras i balkongens fästen där vinkeln regleras med hjälp av dragstaget. Fiberarmerad betong väger mindre än konventionella betongplattor vilket belastar huset mindre och gör att infästningar och stag kan tillverkas i mindre dimensioner.

Stålramen målas efter era önskemål.


Tak

Med TBO:s balkonglösningar har du tak över din balkong och regnskydd av taket men även genom inglasning om du så önskar.


Räcke

Välj rätt räcke till rätt balkong och rätt balkong till rätt fastighet. TBO erbjuder fyra olika typer av räcken som vi formar och modellerar utifrån dina behov.

Classic
Räcken av modell Classic passar hus från första halvan av 1900-talet eller fungerar utmärkt som klassisk formdetalj på moderna designhus. Räcke och detaljer är av smide eller aluminium.
Se balkonger med Classic

Solid
Passar hus designade på 70-, 80-, 90- och 2000-talet. Räckets alla delar är av aluminium och beklädnaden av laminat eller glas.
Se balkonger med Solid

Original
Hus från 40-, 50- och 60-talet klär bäst i räcken av modell Original. Handledare, stolpar samt över- och underliggare är av aluminium och räckets beklädnad är av korrugerad aluminiumplåt.
Se balkonger med Orginal

Special
Vi bygger balkongerna i vår egen fabrik och kan därför forma samtliga delar av balkongen utifrån dina behov. Såväl golvplatta, räcken och beklädnader anpassas för att passa fasaden och endast fantasin och tyngdlagen sätter gränserna.
Se balkonger med Special


Handledare och profiler

Vi arbetar med olika typer av profiler som dimensioneras efter våra beräkningar. Påfrestningen blir större för inglasade balkonger, därför använder vi profiler som är 80% kraftigare för dem. Välj fritt vilken färg profilerna ska ha men kom ihåg att de ska matcha resten av balkongen samt fasaden på huset.

Samtliga av våra handledare är stabila och säkra men känns lite olika i handen. Att välja handledare kan vara viktigare än man tror då de ska kännas skönt att luta sig mot. Vi har sex modeller att välja mellan och dessa går att få i en oändlig variation på färger.


Stolpprofiler

Med stolpprofiler syftar vi till de ”rör” som sitter på balkongen. Vi arbetar med olika typer av profiler som dimensioneras efter våra beräkningar. Påfrestningen blir större för inglasade balkonger, därför använder vi profiler som är 80% kraftigare för dem. Välj fritt vilken färg stolpprofilerna ska ha men kom ihåg att de ska matcha resten av balkongen samt fasaden på huset.


Pris för balkongrenovering

När du vill få uppgifter om priser för en balkongrenovering kan du höra av dig till oss. Det är svårt att sätta ett pris då det är beroende på typ av arbete och önskemål .

Skicka en intresseanmälan här nedan till oss så hör vi av oss inom kort.