Hoppa till huvudinnehållet

Allt fler bostadsrättsföreningar och fastighetsägare upptäcker fördelarna med inglasad balkong. Bland annat förlänger du som boende utesäsongen samtidigt som en inglasad balkong vintertid fungerar som en extra isolering vilket i längden drar ner uppvärmningskostnaderna. Att glasa in balkonger resulterar även i att buller reduceras och du slipper damm, pollen och smuts på dina utemöbler.

Innehållsförteckning

  1. Inglasningssystem
  2. Funktioner
  3. Pris

Vi utför balkonginglasning för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.

När du eller ni har bestämt er för att investera i balkonginglasning kan du höra av dig till oss. Kontakta oss på 0589-866 00 eller fyll i vårt formulär som du finner längre ner på sidan. Vi utgår från Arboga men är verksamma i hela Sverige. Kontakta oss för referensprojekt i Stockholm, Göteborg, Malmö med flera städer.

I vårat showroom i Arboga kan du få inspiration, träffa oss och uppleva våra inglasade balkonger. Läs gärna vad våra kunder har att säga om oss och läs om Birgitta Magnusson och Therese Massaro Kvarnryd som valde att glasa in sina balkonger.

Under galleriet nedan kan du läsa mer om våra system samt få svar på vanliga frågor om inglasning.

TBO erbjuder två olika modeller av balkonginglasningar.

TBO DESIGN – ett elegant ramlöst system utan några synliga profiler.
TBO BASIC – samma system som TBO Design men med synliga profiler som binder ihop glasen och ger den inglasade balkongen en mer robust karaktär.

Du väljer vilken typ av inglasning du vill ha. Vi har lösningar som gör det möjligt att öppna upp balkongen hela vägen till fasaden men även lösningar som ger dig ett fast vindskydd nertill och öppningsbara fönster. I menyn till vänster kan du läsa mer om de olika alternativen.

En populär typ av balkong är de öppningsbara inglasade balkongerna. De har glasväggar som kan skjutas åt sidan eller vikas ihop. Det gör att balkongen kan öppnas upp mot utsidan. Med öppningsbara inglasade balkonger kan du njuta av din balkong oavsett väder.

Inspiration
Om du funderar på hur du bäst utnyttjar din nya inglasade balkong har vi samlat inspiration kring hur du kan inreda din balkong och skapa en härlig atmosfär. Nu när balkongen är ett stängt utrymme kan du ställa ut permanenta möbler utan att behöva oroa dig för att de ska bli blöta eller bli täckta av smuts och pollen.

En inglasad balkong skapar ett extra rum till din lägenhet. Du kan sitta ute året om, njuta och blicka ut över världen. Du kan se på när regnet faller eller ha jul- och nyårsfirandet utomhus.

Pris på inglasad balkong
Vi glasar in balkonger anpassade efter dina önskemål och behov. När du valt att glasa in balkongen bör du även fundera på behovet av sol- och insynsskydd. Detta är självklart saker som spelar in i slutpriset. I menyn till vänster kan du läsa mer om balkongens olika delar och designmöjligheter. För pris och mer information kring balkonginglasning är du välkommen att höra av dig till oss så kan vi berätta mer om vilken lösning som passar dig och din fastighet bäst.

Vanliga frågor om inglasade balkonger

Inglasad balkong eller ej? Vad finns det för fördelar med en inglasad balkong?

Förutom att du får ett extra utrymme som bidrar till en förhöjd livskvalitet så finns det även andra vinster. 

Skyddar fasaden: Livslängden för en inglasad balkong förlängs med över 50 år och med visst underhåll upp till 90 år jämfört med en oskyddad betongplatta på en öppen balkong. Inglasade balkonger skyddar inte bara fasaden utan minskar även underhållsbehovet på fönster och dörrar.

Minskar buller: En inglasning dämpar effektivt trafikbuller och andra störande ljud. En integrerad inglasning sänker ljudet med upp till 20 dB.

Får bättre och billigare inomhusklimat: De inglasade balkongerna värmer tilluften innan den kommer in i lägenheterna. Effekten blir ett bättre termiskt inomhusklimat samt en lägre energikostnad då inglasningen minskar fastighetens uppvärmningskostnader med upp till 20 procent.

Höjer värdet: Inglasade balkonger gör fastighet och lägenheter mer attraktiva. Det bidrar till ett ökat marknadsvärde som gör investeringen långsiktigt lönsam.

Vad kostar en balkonginglasning?

Priset på en inglasad balkong beror helt på antal balkonger, storlekar och andra anpassningar i just ert projekt. Vänligen kontakta oss för att få en professionell bedömning och prisuppgift.

Kan alla glasen öppnas?

På våra inglasningar så kan normalt sett alla glasen öppnas. Se mer om våra olika system på vår hemsida: TBO inglasningssystem

Kan det uppstå problem om vi om ett antal år behöver byta ut reservdelar till inglasningen? 

Ja, men inte hos TBO. Här är valet av leverantör viktigt eftersom det finns risk att mindre kvalitetstänkande leverantörer inte kan förse dig med reservdelar den dagen det behövs. Tänkvärt är också att välja inglasningssystem med så få rörliga delar som möjligt för då blir underhållet mindre.
TBO:s inglasningssystem är designade för lång hållbarhetstid med få rörliga delar.

Vad är en inglasad balkong?

En inglasad balkong är en öppen balkong med glasluckor som du kan stänga om.

Hur tvättar jag glasen?

Vi visar enkelt hur du tvättar glasen på vår undersida för instruktionsfilmer samt i vår Youtube-kanal.

Hur mycket kostar det att glasa in en balkong?

Kostnaden för att glasa in en balkong varierar beroende på flera faktorer som storlek, materialval, och design. För att få en exakt prisuppgift rekommenderar vi att du kontaktar oss direkt på TBO Balkonger. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och offert baserat på dina specifika behov.

Hur mycket ökar värdet med inglasad balkong?

En inglasad balkong kan avsevärt öka värdet på din bostad. Den skapar ett extra användbart rum, förbättrar isoleringen och minskar buller. Studier visar att en inglasad balkong kan öka bostadens marknadsvärde betydligt. Kontakta oss för mer detaljerad information och exempel på hur vi har hjälpt andra kunder.

Är det värt att glasa in balkongen?

Ja, att glasa in balkongen är en investering som erbjuder många fördelar. Det skapar ett extra rum som kan användas året om, minskar energikostnaderna genom bättre isolering, och skyddar mot väder och smuts. Många av våra kunder rapporterar en hög grad av nöjdhet efter att ha glasat in sina balkonger.

Måste man ha bygglov för inglasad balkong?

Ja, i de flesta fall krävs bygglov för att glasa in en balkong. Reglerna kan variera beroende på kommun, så det är viktigt att kontrollera de lokala föreskrifterna. TBO Balkonger kan hjälpa dig genom hela bygglovsprocessen för att säkerställa att allt går smidigt och enligt regelverket.

inglasad balkong brf

Våra olika Inglasningssystem

Nedan illustreras fyra olika varianter av inglasning av balkong. System A, B och C monteras på räcket medan system D monteras på golvet. Alla fyra systemen kan användas för modellerna Design och Basic.

System A:
Monteras ovanpå räcket. Detta går att dra runt hörnen och öppnas upp helt och hållet.

System B:
Vi kan även, beroende på profil-konstruktion, montera glasen på räcket. Detta går att dra runt hörnen och öppnas upp helt och hållet.

System C:
Monteras på insidan av räcket. På bilden illustrerad med en glasskiva nedanför mellanliggaren. Skivan kan även fås i annat material.

System D:
En våningshög inglasning som står på själva balkongplattan (golvet).


Funktioner för våra inglasade balkonger

Inglasade balkonger är enkla att öppna och glasen går lätt att vinkla och parkera var för sig eller tillsammans. Du drar smidigt glasrutorna runt hörnen så att kortsidor samt långsida kan öppnas helt (gäller endast system A och B). Möjligheten att vinkla glasen gör det dessutom lätt att hålla din inglasade balkong ren på både in- och utsidan.

De härdade glasskivorna kommer i tre tjocklekar; 6 mm, 8 och 10 mm. De sitter stabilt och säkert och glider enkelt i sidled.

Stilrena och smarta detaljlösningar gör det lätt att öppna och stänga varje glas individuellt. Eftersom våra balkonginglasningar inte har känsliga och lösa delar är de enkla att underhålla. På bilden ovan till höger illustrerar vi ett glas ställt på vädringsläge.

Så här enkelt öppnar du upp alla glasen på din TBO-balkong.

1. Detta gäller öppningsglaset. Lyft ringen i nedre låset samtidigt som du drar i snöret till det övre låset. Nu är glaset klart att öppnas upp till 90 grader.

2. Ta tag i nästa glas och skjut detta mot öppningsglaset tills det tar stopp. Ta sedan tag i kanten av glaset och vänd det inåt mot det första glaset.

3. Det är enkelt att ställa glaset i vädringsläge. Du bara öppnar glasen fem centimeter och släpper öppningsreglagen så låses glasen i vädringsläge.

4. Tack vare den smarta konstruktionen är det möjligt att vrida glasen runt ett hörn så att balkongen kan öppnas upp till 100 procent.

5. När du vill stänga glasen gör du på samma sätt som när du öppnar, fast omvänt. Stöd kanten på glasen även när du stänger dem.

6. TBO:s unika inglasningskonstruktion gör att du kan nyttja din balkong i alla väder. Innanför glaset i skydd mot regn eller öppna balkongen och njut av solen.


Pris för inglasad balkong

Priset för att glasa in en balkong för en bostadsrättsförening kan variera. Det beror på storleken på balkongen, vilka material och glas som används och hur balkongen ser ut idag. För att ge ett exakt pris behöver vi se balkongen och höra era önskemål. Kontakta oss, så kan vi visa olika modeller som passar er byggnad och ge en prisuppgift.

Ni kan också besöka vår utställning/showroom för att se våra balkongsystem. Det är viktigt att välja rätt – en inglasad balkong är en investering som ska hålla länge.

Läs mer om vad som påverkar priset för inglasad balkonger här.