Hoppa till huvudinnehållet

Glasa in Balkong med TBO – Din expert sedan 1970

Med TBO kan du förvandla din befintliga balkong till ett skönt extra rum där du kan njuta av både utsikten och utomhuslivet, oavsett väder. Vi har över 50 års erfarenhet av att leverera högkvalitativa balkonginglasningar som uppfyller och ofta överträffar våra kunders förväntningar.

Glasa in din balkong är ett populärt val för såväl bostadsrättsföreningar som fastighetsägare. Det förlänger utomhussäsongen, ger skydd mot väder och vind, och kan även hjälpa till att sänka dina energikostnader genom extra isolering. Läs mer om fördelarna med att glasa in balkonger.

Vi på TBO hjälper dig från start till mål, genom planering, design och installation – och ser till att alla juridiska aspekter är omhändertagna.

Om du funderar på att glasa in balkongen, är denna sida en utmärkt guide som hjälper dig genom processen, från planering och design till juridiska frågor och installation.

Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Vi är verksamma över hela Sverige – från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr, inklusive stora städer som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Glasa in balkong i 5 enkla steg med TBO Balkonger

Vår process är enkel och anpassad efter dina/era behov:

1. Kostnadsfri konsultation på platss

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. En av våra experter från TBO kommer till er fastighet och diskuterar era behov och önskemål. Vi erbjuder en första mätning och ger er en tydlig offert på plats.

2. Planering och Design

Vi hjälper er att designa den perfekta inglasade balkongen för era boenden. Med olika system och lösningar att välja mellan, guidar vi er genom processen och ser till att inglasningen matchar fastigheten och dess behov.

3. Bygglov och Tillstånd

Vi hjälper er med eventuell bygglovsansökan och ser till att alla nödvändiga tillstånd är på plats. Detta gör processen enkel och bekymmersfri för er.

4. Installation

Våra skickliga montörer från TBO kommer och installerar de nya inglasningarna snabbt och effektivt, ofta på bara en dag. Vi går igenom hur inglasningarna fungerar och ger er tips om underhåll.

5. Njut av de nya inglasningarna

Njut av de nya inglasade balkongerna året runt. Med inglasningarna får de boende ett extra rum att använda, vare sig det är för blåsiga sommardagar eller ruggiga höstdagar.

TBO: Pålitlighet, Engagemang och Flexibilitet

Vår tillvägagångssätt och kärnvärden som pålitlighet, engagemang och flexibilitet reflekteras i varje projekt vi tar oss an. Vi tror på att skapa långsiktiga relationer med våra kunder genom öppen dialog och transparenta processer, vilket säkerställer att dina förväntningar inte bara möts utan överträffas.

Kontakta oss idag för att börja planeringen av att få glasade balkonger. Vårt team står redo att förverkliga din vision med expertis och hantverkskunnande som har utvecklats genom generationer.

Vanliga Frågor

Behöver jag bygglov för att glasa in min balkong?

Det beror på din kommun och din fastighets specifika regler. Kontrollera alltid detta innan du börjar.

Vem ansvarar för underhåll av inglasningen?

Detta kan variera. Om du bor i en bostadsrättsförening, kontrollera föreningens regler. Om du är fastighetsägare, bestäm tydligt vem som ansvarar för vad.

Vad kostar det att glasa in en balkong?

Kostnaden för att glasa in en balkong varierar beroende på storlek, material och val av system. Hos TBO erbjuder vi skräddarsydda lösningar anpassade efter behoven hos BRF:er och fastighetsägare. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och offert, så hjälper vi er att hitta den perfekta lösningen för era balkonger. Boka in kostnadsfri konsultation med oss idag och upptäck hur vi kan förvandla era balkonger och höja värdet på fastigheten.

Juridiska frågor

Bygglov och Tillstånd

  • I vissa fall krävs bygglov för att glasa in balkongen. Kolla med din kommun vad som gäller för din fastighet.
  • Din bostadsrättsförening eller fastighetsägare kan också kräva tillstånd för att glasa in balkongen.

Ansvarsfördelning

  • Klargör vem som ansvarar för underhåll och eventuella reparationer. Detta är särskilt viktigt om inglasningen blir en del av byggnadens gemensamma ytor.

Länk till Inglasade Balkonger

För mer inspiration om inglasade balkonger, besök vår sida inglasade balkonger. Här hittar du fler tips och idéer för att skapa din drömbalkong.

Kontakt för rådgivning & konsultation

För mer information om inglasning av balkonger och för att få kostnadsfri rådgivning, kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss direkt på 0589-866 00.