Hoppa till huvudinnehållet
Du är här: Hem » Balkonglösningar » Byta ut balkong » Renovera balkong

När folk hör av sig till oss och vill renovera sina balkonger brukar vi föreslå att man byter ut hela balkongen. Det är oftast ett bättre alternativ än att renovera då det innebär man samtidigt kan få en större balkong.

Vad finns det för olika sätt att renovera en balkong?

Om man väljer att renovera sina balkonger trots fördelarna med att bygga nya balkonger finns det två alternativ:

Det första är en enklare renovering; man bilar bort lös betong, blästrar bort gammal färg samt lagar och målar kanter. Denna variant är ekonomiskt billigare och håller mindre hållbar, livslängden blir då ca 10-15 år.

Det andra alternativet är att vi bilar bort alla betong, byter ut skadad armering, gjuter ny betongplatta (golv) och målar den. I det senare alternativet får man en lösning som håller längre än i den förra. Detta alternativ brukar dock kunna kosta lika mycket som att man byter ut hela balkongen och då har man som sagt inte fått någon större balkong.

Är det lönsamt med balkongrenovering i stället för att bygga ny?

På längre sikt är det inte lönsamt att endast göra enklare renoveringar. En mer komplett renovering med bortbilning av all betong och ny betongplatta samt målning håller dock länge.
Med tanke på att priset för det ofta kan motsvara en ny balkong så blir det mer lönsamt att bygga en ny om man räknar in värdeökningen av större balkonger samt den ökande nyttan för de boende.

Vem är ansvarig för underhållet i en BRF? 

Det är alltid styrelsen i en bostadsrättsförening eller fastighetsägaren som är ansvarig.

Vilken trygghet ger det oss att TBO är med i Balkongföreningen?

Alla ledande balkongföretag på den svenska och norska marknaden är medlemmar i Balkongföreningen. Tillsammans arbetar vi för en hög tillverkningskvalitet genom att ta fram gemensamma normer och bestämmelser. Arbetet säkras sedan genom både internkontroller och externa opartiska besiktningsmän. Läs gärna mer om Balkongföreningens kvalitetsarbete på www.bf.nu.