Hoppa till huvudinnehållet

Funderar du på att renovera balkongen? Med tiden försämras kvaliteten på din balkong, TBO erbjuder därför renovering och byter ut balkonger för att förbättra säkerhet, komfort och ekonomi.

Innehållsförteckning

  1. Så här går det till
  2. Renovera balkong
  3. Infästning
  4. Balkongens alla delar
  5. Golv / platta
  6. Tak
  7. Räcke
  8. Handledare och profiler
  9. Stolpprofiler
  10. Pris

Funderar du på att renovera balkongen? Med tiden försämras kvaliteten på din balkong, TBO erbjuder därför renovering och byter ut din balkong för att förbättra din säkerhet, komfort och ekonomi.

Balkongrenovering är inte bara ett sätt att fräscha upp fasaden och skapa nya härliga ytor. Det kan vara nödvändigt för att undvika balkongras. När du bestämt dig för att byta ut din balkong kan du höra av dig till oss. Ring 0589-866 00 eller fyll i vårt formulär som du finner längre ner på sidan. Vi utgår från Arboga men är verksamma i hela Sverige.

Det finns flera fördelar med att renovera balkongen. När du anlitar TBO gör vi en helhetsbedömning av vilket skick din balkong är i. När vi renoverar balkonger brukar det innebära att vi installerar en helt ny balkong. Det är för din säkerhets skull samt att arbetet blir ordentligt och snyggt gjort. Vi kan på så sätt skapa ett homogent helhetsintryck som går i linje med den befintliga fasaden.

Säkerhet
Visste du att det är föreningens ansvar att se till att balkongerna i fastigheten underhålls och renoveras? Det är många balkonger runt om i Sverige som är över 50 år gamla och då är det hög tid att kolla upp dem. Skulle olyckan vara framme på grund av bristande underhåll kan det få rättsliga konsekvenser för styrelsens medlemmar. Det förekommer olyckor varje år på grund av balkongras och osäkra räcken. Konstruktionen och konditionen på din balkong blir med åren sämre och den bristande hållfastheten utgör en risk för att vistas på balkongerna.

Komfort
Vid en balkongrenovering byter vi ut din balkong och monterar i regel en större modell. Du får mer utrymme och kan omvandla balkongen till allt från ett extrarum till växthus. Balkongen ska vara ett ställe att trivas och umgås på. Möjligheterna är många och vi har hittills inte stött på någon lägenhetsinnehavare som tackat nej till en större balkong.

Ekonomi
Moderna, fräscha och användbara balkonger ökar inte bara utsikten och komforten utan även värdet på såväl den enskilda lägenheten som på hela fastigheten. TBO erbjuder olika estetiska och tekniska lösningar som kan anpassas utifrån önskemål, smak och förutsättningar. Det är en hel del att reflektera över när man bestämmer vilken typ av balkong man vill ha och vi hjälper gärna till och kommer med goda råd. Med över 50 år i branschen har vi samlat på oss en hel del kunskap och erfarenhet. Några aspekter att ta hänsyn till när man ska byta balkong är till exempel arkitekturen och vilken tidsperiod området är byggt under. Vi lovar att det är en god och långsiktig investering att byta ut balkongen.

Pris på balkongrenovering
Priset på en balkongrenovering varierar. Vi har olika lösningar beroende på vilket skick balkongerna är i, vad för typ av fasad vi kommer arbeta med och vad för typ av balkong som önskas. När du bestämt dig för att byta ut din balkong bör du nämligen även fundera på behovet av sol-, vind- och insynsskydd och om balkongen ska glasas in eller inte. Detta är självklart saker som spelar in i slutpriset.

Känner du dig tveksam till att glasa in balkongen direkt kan det vara klokt att förbereda för en eventuell inglasning i framtiden. I menyn till vänster kan du läsa mer om balkongens olika delar och designmöjligheter. För pris och mer information kring att byta ut din balkong är du välkommen att höra av dig till oss. Vi kan berätta mer om vilken lösning som passar dig och din fastighet bäst.


Så här går det till

Vid ett balkongbyte sågar vi ner den gamla balkongen och ersätter den med en ny. Val av utseende i kombination med fastighetens storlek och beskaffenhet avgör vilken lösning vi väljer för bästa funktion och säkerhet.

balkongbyte hur det går till

Renovera balkong

När folk hör av sig till oss och vill renovera sina balkonger brukar vi föreslå att man byter ut hela balkongen. Det är oftast ett bättre alternativ än att renovera då det innebär man samtidigt kan få en större balkong.


Infästning

Balkong med eller utan väggpelare.


Balkongens alla delar


Golv / platta

Plattan som utgör golvet av balkongen tillverkas generellt i fiberarmerad betong men i vissa undantagsfall även i konventionell betong. Vi monterar plattan på en varmförzinkad stålram som i sin tur monteras i balkongens fästen där vinkeln regleras med hjälp av dragstaget. Fiberarmerad betong väger mindre än konventionella betongplattor vilket belastar huset mindre och gör att infästningar och stag kan tillverkas i mindre dimensioner.

Stålramen målas efter era önskemål.


Tak

Med TBO:s balkonglösningar har du tak över din balkong och regnskydd av taket men även genom inglasning om du så önskar.


Räcke

Välj rätt räcke till rätt balkong och rätt balkong till rätt fastighet. TBO erbjuder fyra olika typer av räcken som vi formar och modellerar utifrån dina behov.

Classic
Räcken av modell Classic passar hus från första halvan av 1900-talet eller fungerar utmärkt som klassisk formdetalj på moderna designhus. Räcke och detaljer är av smide eller aluminium.

Solid
Passar hus designade på 70-, 80-, 90- och 2000-talet. Räckets alla delar är av aluminium och beklädnaden av laminat eller glas.

Original
Hus från 40-, 50- och 60-talet klär bäst i räcken av modell Original. Handledare, stolpar samt över- och underliggare är av aluminium och räckets beklädnad är av korrugerad aluminiumplåt.

Special
Vi bygger balkongerna i vår egen fabrik och kan därför forma samtliga delar av balkongen utifrån dina behov. Såväl golvplatta, räcken och beklädnader anpassas för att passa fasaden och endast fantasin och tyngdlagen sätter gränserna.


Handledare och profiler

Vi arbetar med olika typer av profiler som dimensioneras efter våra beräkningar. Påfrestningen blir större för inglasade balkonger, därför använder vi profiler som är 80% kraftigare för dem. Välj fritt vilken färg profilerna ska ha men kom ihåg att de ska matcha resten av balkongen samt fasaden på huset.

Samtliga av våra handledare är stabila och säkra men känns lite olika i handen. Att välja handledare kan vara viktigare än man tror då de ska kännas skönt att luta sig mot. Vi har sex modeller att välja mellan och dessa går att få i en oändlig variation på färger.


Stolpprofiler

Med stolpprofiler syftar vi till de ”rör” som sitter på balkongen. Vi arbetar med olika typer av profiler som dimensioneras efter våra beräkningar. Påfrestningen blir större för inglasade balkonger, därför använder vi profiler som är 80% kraftigare för dem. Välj fritt vilken färg stolpprofilerna ska ha men kom ihåg att de ska matcha resten av balkongen samt fasaden på huset.


Pris

När du vill få uppgifter om priser, komma på visning och uppleva våra balkongsystem kan du höra av dig till oss. Beroende på typ av arbete och önskemål varierar priserna. Vi kan visa flera exempel på nya fräscha balkonger som kan passa er fasad och därefter ger förslag på pris och tidsåtgång. Har du vägarna förbi så är du varmt välkommen till vår utställningshall. Här kan du få uppleva vår kvalitet, service och mångfald, saker vi tycker är viktiga. För balkonger och inglasningar handlar inte bara om pris och utseende, investeringen ska kännas rätt och hålla länge.

TBO Showroom balkonger