Byta ut balkong

Balkonger på ett äldre flerbostadshus

Funderar du på att renovera balkongen? Med tiden försämras kvaliteten på din balkong, TBO erbjuder därför renovering och byter ut din balkong för att förbättra din säkerhet, komfort och ekonomi.

Balkongrenovering är inte bara ett sätt att fräscha upp fasaden och skapa nya härliga ytor. Det kan vara nödvändigt för att undvika balkongras. När du bestämt dig för att byta ut din balkong kan du höra av dig till oss. Ring 0589-866 00 eller fyll i vårt formulär som du finner längre ner på sidan. Vi utgår från Arboga men är verksamma i hela Sverige.

Det finns flera fördelar med att renovera balkongen. När du anlitar TBO gör vi en helhetsbedömning av vilket skick din balkong är i. När vi renoverar balkonger brukar det innebära att vi installerar en helt ny balkong. Det är för din säkerhets skull samt att arbetet blir ordentligt och snyggt gjort. Vi kan på så sätt skapa ett homogent helhetsintryck som går i linje med den befintliga fasaden.

Säkerhet
Visste du att det är föreningens ansvar att se till att balkongerna i fastigheten underhålls och renoveras? Det är många balkonger runt om i Sverige som är över 50 år gamla och då är det hög tid att kolla upp dem. Skulle olyckan vara framme på grund av bristande underhåll kan det få rättsliga konsekvenser för styrelsens medlemmar. Det förekommer olyckor varje år på grund av balkongras och osäkra räcken. Konstruktionen och konditionen på din balkong blir med åren sämre och den bristande hållfastheten utgör en risk för att vistas på balkongerna.

Komfort
Vid en balkongrenovering byter vi ut din balkong och monterar i regel en större modell. Du får mer utrymme och kan omvandla balkongen till allt från ett extrarum till växthus. Balkongen ska vara ett ställe att trivas och umgås på. Möjligheterna är många och vi har hittills inte stött på någon lägenhetsinnehavare som tackat nej till en större balkong.

Ekonomi
Moderna, fräscha och användbara balkonger ökar inte bara utsikten och komforten utan även värdet på såväl den enskilda lägenheten som på hela fastigheten. TBO erbjuder olika estetiska och tekniska lösningar som kan anpassas utifrån önskemål, smak och förutsättningar. Det är en hel del att reflektera över när man bestämmer vilken typ av balkong man vill ha och vi hjälper gärna till och kommer med goda råd. Med över 35 år i branschen har vi samlat på oss en hel del kunskap och erfarenhet. Några aspekter att ta hänsyn till när man ska byta balkong är till exempel arkitekturen och vilken tidsperiod området är byggt under. Vi lovar att det är en god och långsiktig investering att byta ut balkongen.

Pris på balkongrenovering
Priset på en balkongrenovering varierar. Vi har olika lösningar beroende på vilket skick balkongerna är i, vad för typ av fasad vi kommer arbeta med och vad för typ av balkong som önskas. När du bestämt dig för att byta ut din balkong bör du nämligen även fundera på behovet av sol-, vind- och insynsskydd och om balkongen ska glasas in eller inte. Detta är självklart saker som spelar in i slutpriset.

Känner du dig tveksam till att glasa in balkongen direkt kan det vara klokt att förbereda för en eventuell inglasning i framtiden. I menyn till vänster kan du läsa mer om balkongens olika delar och designmöjligheter. För pris och mer information kring att byta ut din balkong är du välkommen att höra av dig till oss. Vi kan berätta mer om vilken lösning som passar dig och din fastighet bäst.