Hoppa till huvudinnehållet

Att bygga ut balkongen är ett populärt sätt att skapa extra utrymmen. Framförallt balkonger på fastigheter byggda på 60- och 70-talet är i regel relativt små. Genom att bygga ut den befintliga balkongen skapar vi utrymme för umgänge och öppnar upp för nya möjligheter. Samla till exempel familj och vänner för att avnjuta en god middag på balkongen. Glasar du dessutom in den kan du använda balkongen året om.

Innehållsförteckning

  1. Metoder
  2. Räcke
  3. Profil för handledaren
  4. Pris

60 cm
Det kanske inte låter mycket, men att lägga till ytterligare 60 cm på din befintliga balkong gör en otrolig skillnad. Våra tidigare kunders lovord talar sitt tydliga språk, läs till exempel om vårt samarbete med Brf. Vetterslund i Västerås.

Är du intresserad av att bygga ut din balkong? Hör av dig till oss på 0589-866 00 eller fyll i vårt formulär som du finner längre ner på sidan. Vi utgår från Arboga men är verksamma i hela Sverige.

Fördelar med en utbyggd balkong
Med en balkongutbyggnad får fasaden ett lyft och nya fräscha räcken blir estetiskt vackra att titta på. Större balkonger ökar också värdet såväl på den enskilda lägenheten som hela fastigheten.

Att kunna bygga ut sin balkong är ett smidigt alternativ till att byta ut balkongen. I menyn till vänster finner du illustrationer på de olika metoderna som används samt hur du kan anpassa ditt nya räcke till fastighetens fasad. Att byta ut räcket ökar säkerheten samtidigt som det öppnar upp för en möjlig inglasning av din balkong.

Inspiration
Vi har olika räcken som passar olika fasader. Under vår inspirationssida hittar du räcken av typerna Classic, Original, Solid och Special. Du kan även besöka vårt showroom i Arboga. Passa på att träffa oss, få inspiration och upplev våra balkonglösningar. Om du har svårt att se framför dig vad en större yta kan göra för dig har vi samlat inspirationsbilder på balkonginredning för att sätta tankarna i rullning.

Pris på utbyggnad av balkong
När vi bygger ut balkonger passar vi även på att byta ut balkongräcket. När man ska bygga ut balkongen bör man nämligen även fundera på behovet av sol-, vind- och insynsskydd och om balkongen ska glasas in eller inte. Detta är självklart saker som spelar in i slutpriset. Känner du dig tveksam till att glasa in balkongen direkt kan det vara klokt att förbereda för en eventuell inglasning i framtiden. I menyn till vänster kan du läsa mer om balkongens olika delar och designmöjligheter. För pris och mer information kring att bygga ut din balkong är du välkommen att höra av dig till oss så kan vi berätta mer om vilken lösning som passar dig och din fastighet bäst.


Metoder

TBO har ett beprövat koncept för att utöka golvytan på balkonger. Vi monterar en förlängningsplatta intill det ursprungliga golvet. Beroende på fastigheten krävs olika lösningar. Nedan illustreras de två olika modellerna vi jobbar med.

Metod med balkar:

Balkar monteras på undersidan av den befintliga balkongplattan.

Metod med dragstag:

Om fastigheten har avgränsade balkongväggar i betong monteras utbyggnadsdelen med hjälp av dragstag.


Räcke

Välj rätt räcke till rätt balkong och rätt balkong till rätt fastighet. TBO erbjuder fyra olika typer av räcken som vi formar och modellerar utifrån dina behov.


Profil för handledaren

Profiler är de ”rör” som sitter på balkongen. Vid utbyggnad av balkonger förekommer det även byte av profiler och viktigt att tänka på här är framförallt att de känns sköna i handen. Vi har sex olika modeller av profiler och dessa går att få i valfri färg. Men kom ihåg att de ska matcha resten av balkongen och fasaden.

Våra profiler dimensioneras efter våra beräkningar och på inglasade balkonger är påfrestningen desto större. Därför använder vi profiler som är 80% kraftigare på dem.


Pris

Varje projekt är unikt och det är därför våra priser skräddarsys för att återspegla dina specifika behov. Vi tar hänsyn till arbetsomfånget och dina individuella önskemål för att erbjuda den mest passande lösningen till just ditt projekt.

Hör av dig till oss för att få en skräddarsydd, kostnadsfri offert.