Hoppa till huvudinnehållet

En balkong ger frihet och vidgar vyerna. En stilren och stabil balkong ökar definitivt nyttjandegraden och värdet på fastigheten. Men framförallt ökar livskvaliteten. Att bygga balkong är som att ge byggnaden ett nytt rum. Väljer du dessutom att glasa in balkongen kan du nyttja utrymmet året runt. Samla familj och vänner på din nya balkong och håll middagen eller kvällsmyset ute istället.

Innehållsförteckning

  1. Våra lösningar
  2. Räcken
  3. Pris

När du har bestämt dig för att investera i att bygga balkong kan du höra av dig till oss. Kontakta oss på 0589-866 00 eller fyll i vårt formulär som du finner längre ner på sidan. Vi utgår från Arboga men är verksamma i hela Sverige.

Få kostnadsfri konsultation och rådgivning.

Balkongbygge för alla typer av fastigheter
Vi bygger nya balkonger på såväl gamla som nya fastigheter. I menyn samt i vårt showroom i Arboga hittar du inspiration och råd från våra experter. Vi har samlat inspirationsbilder från tidigare jobb och illustrerat vilka typer av räcken du kan välja mellan. Ta del av vad våra tidigare kunder har att säga om oss och läs bland annat om Brf. Egen Härd i Örebro som fick balkonger monterade på sina K-märkta hus.

Öppen eller inglasad balkong
Att ta steget och investera i en ny balkong innebär att du skapar nya utrymmen och nya möjligheter. Du kan välja mellan en klassisk, öppen balkong och förbereda balkongen för eventuell inglasning i framtiden eller gå direkt på det inglasade alternativet. Beroende på när huset är byggt finns det olika räckeslösningar, allt för att få din nya balkong att smälta in i den befintliga fasaden.

TBO:s helhetskoncept omfattar projektledning, produktion, leverans och montage av balkonger till fastigheter som helt saknar balkonger. Att bygga balkong blir som att ge huset ett nytt rum och ger fasaden ett attraktivt utseende. Vi monterar även balkonger på K-märkta hus. Våra montörer är experter på smidig montering och utför arbetet utan att påverka den befintliga fasaden.

Trygghet och tillit
När du anlitar TBO kan du känna dig trygg. I över 50 år har vi byggt våra kundrelationer på trygghet och tillit. Vi kombinerar hantverkskunnande med yrkesskicklighet tillsammans med högsta kvalitet på våra produkter.

Pris på balkongbygge
Undrar du vad det kostar att bygga en ny balkong?
Vi på TBO bygger balkonger helt anpassade efter dina önskemål och behov. När du har bestämt dig för att bygga balkong bör du även fundera på behovet av sol-, vind- och insynsskydd och om balkongen ska glasas in eller inte. Detta är självklart saker som spelar in i slutpriset.

Känner du dig tveksam till att glasa in balkongen direkt kan det vara klokt att förbereda för en eventuell inglasning i framtiden. I menyn kan du läsa mer om balkongens olika delar och designmöjligheter. För pris och mer information kring att bygga balkong är du välkommen att höra av dig till oss så kan vi berätta mer om vilken lösning som passar dig och din fastighet bäst.

TBO bygger balkonger i hela Sverige
Vi bygger balkonger i hela Sverige och finns självklart på platser som Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Uppsala, Örebro, Norrköping, Linköping, Gävle, Luleå och Umeå.

Vi arbetar över hela landet, från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr.

Vanliga frågor om att bygga ny balkong

Vad är skillnaden på att renovera en balkong eller att byta en balkong?

Vid en traditionell renovering återställer du balkongen till dess ursprungliga skick och förlänger livslängden av balkongen med cirka 15 år. Om du väljer att byta ut balkongen får du helt andra förutsättningar än vid en renovering. Dessutom förlänger du livslängden av balkongen med upp till 90 år.

Vad kostar en balkong?

Det är många faktorer som spelar in, antal, storlek, utseende, mm men när vi vet svaren på alla frågor så presenterar vi ett fast pris.

Förekommer det allvarliga balkongolyckor som orsakats av konstruktionsfel, materialval eller bristande underhåll?

Ja, materialvalet är oerhört viktigt. Exempelvis får inte väggstålet vara av bristande kvalitet eller underdimensionerat. De flesta olyckor som skett beror dock främst på dåligt underhåll av gamla balkonger. Rätt kvalitet på materialen innebär alltså ett val av ökad säkerhet. 

Vilka fördelar kan en personlig projektledare bidra med i ett balkongprojekt?

Framförallt vet du vem du ska vända dig till direkt och det är alltid bara en och samma person. Av projektledaren får du dessutom värdefulla tips och råd.


Våra lösningar

Det är framförallt fastigheter från sekelskiftet som saknar balkonger. När vi monterar helt nya balkonger börjar vi med att ta upp hål i väggen, vanligtvis vid befintliga fönster. Vi sätter sedan in en dörr och avslutar med att sätta upp balkongen.


Räcken

Välj rätt räcke till rätt balkong och rätt balkong till rätt fastighet. TBO erbjuder fyra olika typer av räcken som vi formar och modellerar utifrån dina behov.

Classic
Räcken av modell Classic passar hus från första halvan av 1900-talet eller fungerar utmärkt som klassisk formdetalj på moderna designhus. Räcke och detaljer är av smide eller aluminium.

Solid
Passar hus designade på 70-, 80-, 90- och 2000-talet. Räckets alla delar är av aluminium och beklädnaden av laminat eller glas.

Original
Hus från 40-, 50- och 60-talet klär bäst i räcken av modell Original. Handledare, stolpar samt över- och underliggare är av aluminium och räckets beklädnad är av korrugerad aluminiumplåt.

Special
Vi bygger balkongerna i vår egen fabrik och kan därför forma samtliga delar av balkongen utifrån dina behov. Såväl golvplatta, räcken och beklädnader anpassas för att passa fasaden och endast fantasin och tyngdlagen sätter gränserna.


Pris

Kontakta oss idag för att få en skräddarsydd, kostnadsfri offert. Varje projekt är unikt och det är därför våra priser skräddarsys för att återspegla dina specifika behov. Vi tar hänsyn till arbetsomfånget och individuella önskemål för att erbjuda den mest passande lösningen till just ditt projekt.