Hoppa till huvudinnehållet

Oavsett arkitektur eller vilken tidsepok er fastighet är ifrån producerar TBO säkra balkonger som smälter in och ger ökat värde för lägenhetsinnehavaren. Vi erbjuder en mängd olika lösningar baserade på era behov.

Innehållsförteckning

 1. Våra fördelar
 2. Så här fungerar det
 3. Vår filosofi

Vi monterar nya balkonger på fastigheter som saknar balkonger.

Vi renoverar och byter ut äldre balkonger som är för små eller har blivit gamla och slitna. Vi ersätter med större och modernare balkonger.

TBO:s inglasningssystem har blivit ett populärt komplement för en hemtrevlig och mer tillgänglig balkong.

TBO bygger, renoverar och utför balkonginglasning över hela Sverige
Vi utför arbeten i städer så som Stockholm, Göteborg, Malmö och många fler.


  Våra fördelar

  En balkonginvestering är långsiktig. Oavsett om det handlar om en ny balkong, en utbyggnad eller inglasning så ska funktion och utseende hålla länge. Det är därför viktigt att du är medveten och noggrann i ditt balkongval, att du inhämtar kunskap i frågor som handlar om kvalitet, säkerhet, lagar och regler. Med över 50 års branscherfarenhet i kombination med vårt medlemskap i Balkongföreningen gör att vi med stolthet kan bidra i diskussionen. Med ärliga och värdefulla tips.

  All tillverkning sker på plats i egen fabrik och vi kan försäkra dig om att våra balkonglösningar är pålitliga och långsiktiga. Säkra leveranser i tid utan obehagliga överraskningar, oavsett om det gäller själva monteringen eller framtida reservdelar och service, har gjort oss till en respekterad och beskådad leverantör på fasader runt om i Sverige. Våra balkongkonstruktioner görs i varmförzinkat stål som inte rostar. Vi är tillgängliga, materialen är kraftiga och funktionerna stabila. Ta detta som ett signum för oss i Arboga.

  Vi har EG-intyg för tillverkningskontroll (FPC) enligt EN 1090-1:2009+A1:2011

  Det är mellan människor trygghet skapas och framtid avgörs. Därför är personlig service ett av våra främsta ledord. Vi arbetar med egna och engagerade projektledare vilket är mycket uppskattat då det ofta är mer normer och krav än vad man tror när man går in i ett balkongprojekt. På din balkong ska du njuta, äta, fika, sola, odla och uppleva världen utanför. Inte sitta orolig.


  SÅ HÄR FUNGERAR DET

  TBO:s 10 steg till en plats i solen.

  1. Kontakt
  Ni får först träffa en av våra säljare som presenterar vårt företag och berättar hur en balkongentreprenad går till. Tillsammans går ni igenom era önskemål och ser på möjligheterna med just er fastighet. Om ni har lust och det finns möjlighet tar vi gärna med er på en studieresa för att titta på liknande TBO-projekt i närheten. Du kan också besöka vårt showroom i Arboga.

  2. Förslag
  Med utgångspunkt från era önskemål, och med beaktande av dels er fastighets arkitektur och från vilken tidsepok ert bostadsområde är ifrån, arbetar vi fram förslag på era nya balkonger.

  3. Presentation
  Ni får en tydlig presentation av vårt förslag. Om ni vill presenterar vi förslaget för till exempel hela bostadsrättsföreningen.

  4. Offert
  Vi lämnar en offert som omfattar allt från ritningar fram till att era nya balkonger sitter på plats och är slutbesiktade. Det betyder att ni slipper tråkiga överraskningar när projektet väl är igång. Om ni så önskar hjälper vi även till med bygglovsansökan.

  5. Projektledare
  När ni bestämt er för att anlita TBO utser vi en projektledare för ert projekt. Projektledaren finns sedan med genom hela processen och ser till att allt fungerar som det ska. Projektledaren är den enda person ni behöver kontakta ifall ni har frågor eller funderingar kring projektet. Det gör det enkelt för er och era medlemmar.

  6. Mätning
  När man monterar balkonger måste man vara ytterst noggrann, inget får lämnas åt slumpen. Därför genomför vi noggranna mätningar av er fastighetsfasader.

  7. Konstruktion och tillverkning
  All konstruktion och tillverkning sker direkt på vår industri i Arboga. Det ger oss full kontroll över hela processen.

  8. Montage
  Tvärtemot vad många tror är balkongmontering inget säsongsarbete. Vi är inte beroende av sommar och sol utan monterar hela året runt, så att era balkonger finns på plats när vårsolen börjar värma.

  9. Slutbesiktning
  Efter att montaget är klart utförs en slutbesiktning. Självklart är ni i föreningen med och ser till att varje medlem blir nöjd med sin balkong.

  10. Dags för invigning
  Varför inte ställa till med gårdsfest och gemensamt ta steget ut i solen?


  Vår filosofi

  På TBO har vi byggt, levererat och monterat balkonger sedan 1984. Över 35 000 balkonger har under åren lämnat vår industri i lilla Arboga och skapat nya uteplatser på fasader hos nöjda kunder runt om i Sverige och Norge.

  Vi monterar balkonger på fastigheter som saknar balkonger och byter till större och modernare där balkongerna är för små eller har blivit gamla och slitna. Oavsett arkitektur eller vilken tidsepok er fastighet är ifrån, producerar vi säkra balkonger som smälter in och ger ökat värde för lägenhetsinnehavaren. Våra inglasningssystem har blivit ett populärt komplement för en hemtrevlig och mer tillgänglig balkong.

  Konstverket symboliserar att allt är möjligt, och ska ge glädje och inspiration till Arbogaborna i generationer framöver. Den fyra meter höga bronsstatyn skapades av Rickard Brixel, och uppfördes oktober 2005.

  Lång erfarenhet och tusentals levererade balkonglösningar borgar för kvalitet och trygghet. Som gammalt och etablerat företag kan vi garantera långsiktig tillgänglighet och service för en trygg investering. Uppstår problem med balkongen såsom att det behövs reservdelar vid slitage så finns vi på plats för att lösa dem. Du ska i lugn och ro njuta på din balkong. Lång tid framöver.

  Vi producerar och monterar i egen regi. I kombination med vår kompetens skapar detta stora möjligheter till ett unikt utseende med säker funktion. För olika kundbehov har vi utförliga beskrivningar om hur vi går till väga och hur det kan se ut. Vi går igenom monteringsprocessen och visar illustrationer med förklaringar på olika varianter som går att skapa genom golv, räcke, fästen, profiler, tak och inglasning. Det ska se bra ut på fasaden och du ska se bra ut. Kort sagt så vill vi vidga vyerna och ge dig fri utsikt.

  Välkommen att titta närmare på våra balkonglösningar.