Våra balkonglösningar

TBO har en lösning för alla behov!

Oavsett arkitektur, eller vilken tidsepok er fastighet är ifrån, producerar TBO säkra balkonger som smälter in och ger ökat värde för lägenhetsinnehavaren.

 

  • TBO monterar nya balkonger på fastigheter som saknar balkonger.
  • TBO byter ut äldre balkonger som är för små eller har blivit gamla och slitna. Vi ersätter med större och modernare balkonger.
  • TBOs inglasningssystem har blivit ett populärt komplement för en hemtrevlig och mer tillgänglig balkong.

 

Vår filosofi

På TBO har vi byggt, levererat och monterat balkonger sedan 1984. Över 30 000 balkonger har under åren lämnat vår industri i lilla Arboga – och skapat nya uteplatser på fasader hos nöjda kunder runt om i Sverige och Norge.

Vi monterar balkonger på fastigheter som saknar balkonger och byter till större och modernare där balkongerna är för små eller har blivit gamla och slitna. Oavsett arkitektur, eller vilken tidsepok er fastighet är ifrån, producerar vi säkra balkonger som smälter in och ger ökat värde för lägenhetsinnehavaren. Våra inglasningssystem har blivit ett populärt komplement för en hemtrevlig och mer tillgänglig balkong.

Lång erfarenhet och tusentals levererade balkonglösningar borgar för kvalitet och trygghet. Som familjeföretag kan vi garantera långsiktig tillgänglighet och service för en trygg investering. Uppstår problem med balkongen såsom att det behövs reservdelar vid slitage så finns vi på plats för att lösa dem. Du ska i lugn och ro njuta på din balkong. Lång tid framöver.

Vi producerar och monterar i egen regi. I kombination med vår kompetens skapar detta stora möjligheter till ett unikt utseende med säker funktion. För olika kundbehov har vi utförliga beskrivningar om hur vi går till väga och hur det kan se ut; monteringsprocessen, illustrationer med förklaringar och olika varianter som går att skapa genom golv, räcke, fästen, profiler, tak och inglasning. Det ska se bra ut på fasaden och du ska se bra ut. Kort sagt så vill vi vidga vyerna och ge dig fri utsikt.

Välkommen att titta närmare på våra balkonglösningar.
Byt ut gamla balkonger


Läs mer »
   

Bygg ut befintliga balkonger


Läs mer »
   

Balkonger för första gången


Läs mer »
   

Inglasning av befintliga balkonger


Läs mer »
Det stora säkerhetsarbetet för oss på TBO ligger inte enbart i själva monteringen av balkongen. Det ligger också i förarbetet. Vi mäter och bedömer fastigheten och fasaden för att beräkna vilken belastning den tål. I beräkningarna tas även hänsyn till påverkan av väder och vind samt i vilken klimatzon fastigheten finns. Baserat på resultaten avgör vi vilken fästmetod som är lämpligast för just er fastighet.

När vi mäter fasaden samlar vi på oss de mått vi behöver för att producera alla delar till era balkonger. Varje lägenhet får sin egen specialanpassad balkong som vi tillverkar på vår fabrik i Arboga. När vi levererar balkongerna till er är de alla färdiga att montera. På så vis minimerar vi själva monteringstiden och den tid er gård behöver vara byggarbetsplats.