Kunder

Här följder ett urval av några av våra nöjda kunder:

AB Svenska Bostäder
Asplunds Bygg AB i Örebro
BTH Bygg AB
Hagforshem AB
HSB
Hökerum Bygg AB
JM Byggnads AB
Jämtfasad AB
Karlstad Bostäder AB
Kungsfiskaren Bygg och Fastighet AB
Köpings Bostads AB
Mariehus AB
MBF, Västerås
NCC Construction, Sverige
Peab Sverige AB
Riksbyggen
Skanska Sverige AB
Veidekke Stockholm AB

samt förstås hundratals fler privata bostadsrättsföreningar runt om i Norden. För att komma i kontakt med någon av dessa går det bra att kontakta oss på företaget.

 

Rapport/reportage från två av våra projekt!

Nya räcken, inglasning och 60 cm till

Ragnar Nykvist | Brf. Vetterslund i Västerås.

När kvarteret byggdes 1965 ägdes det av HSB, och drevs som en fristående HSBförening fram till år 2000, berättar Ragnar Nykvist som sköter om det praktiska pappersarbetet i bostadsrättsföreningen och dessutom agerar lite av allt i allo. Just nu har han mycket att pyssla med för att få ut- och ombyggnaderna av balkongerna att fungera smidigt.

– Föreningen har en väldig mix av boende byggd på 60-talet då det fortfarande planerades en mängd ettor. Föreningen bröt sig ur HSB år 2000 och har sedan dess fått mycket god ekonomi.

– Vi köpte fastigheterna och tomterna för fem miljoner, idag är taxeringsvärdet 40 miljoner.

Sedan renoverades balkongerna. Då byttes räcken, fästen och fronter. Redan då var TBO på plats på Vetterslund.

– Vi la ut förfrågan till fyra olika bolag varav TBO var det största, de var också obetydligt billigare än de övriga. Man kan lungt säga att det inte var priset som avgjorde. Snarare handlade det om kvalitet och erfarenhet.

Nu ska de 318 balkongerna byggas ut och bli 60 centimeter djupare. Dessutom ska 120 stycken av dem glasas in.

– Allting fungerar smidigt med TBO. De har bra service, egna montörer och egna transporter. Innan bygget påbörjades ställde de hit en inglasad balkong på gården så att alla kunde känna på räcken, plåt och inglasningar. Det gör det enklare för alla att kunna bestämma sig för vad de vill ha, berättar Ragnar Nykvist som ser fram emot att ta sin nya balkong i besittning.

 

K-märkta hus får rum på fasaden

Ulf Andersson, ordförande i Brf. Egen Härd i Örebro

Bostadsrättsföreningen Egen Härd i centrala Örebro hade länge diskuterat kring att montera balkonger på fasaden. 2005 var man slutligen överens. En ansökan om byggnadslov skickades till byggnadsnämnden som genast avslog densamma med motiveringen att byggnaden var K-märkt. När Ulf Andersson tog över som vicevärd hösten 2007 tog han kontakt med stadsantikvarien och frågade hur balkongerna kunde utformas.

– Hon var väldigt vänlig och gav raka besked om utseenden, färger, placering och montering, berättar Ulf när vi träffas nedanför balkongerna på innergården som just denna förmiddag badar i härlig vårsol.

Ulf lät anlita en arkitekt som ritade balkonger efter antikvariens beskrivning och sedan gick en ny bygglovsansökan igenom raskt och enkelt på mindre än en månad. En rolig detalj är att det bland de fyrtio balkongerna finns fyra blindbalkonger.

– Fyra av våra medlemmar ville inte ha någon balkong. Men stadsantikvarien krävde att det skulle sitta balkonger i ett jämnt mönster. Så bostadsrättsföreningen stod för bygget av de fyra extra balkongernam, men det finns ingen dörr ut. Från föreningens sida togs offerter in från fyra olika balkongentreprenörer. Två av dem föll bort direkt då de inte kunde leverera i tid. Av de övriga två kändes TBO som den mest seriösa och mest pålitliga.

– TBO hade redan gjort flera entreprenader här i Örebro, bland annat på det gamla regementet och har ett bra rykte. Kanske är de inte billigast men inte heller dyrast. Det är inte alltid billigast är det bästa, speciellt inte i ett sådant här sammanhang, menar Ulf. Bara tre månader efter att avtalet skrivits på var TBO i full gång med monteringen som gjordes under hösten och vintern 2008-2009. Lagom till att vårsolen letade sig ned på fasaden kunde hyresgästerna slå upp balkongdörren för första gången.

– Alltihop gick väldigt smidigt. Montörerna, Jonas och Pär blev väldigt omtyckta här på gården. De var hela tiden vänliga och hjälpsamma. Under hela processen fick jag bara ett enda klagomål från en enda lägenhetsinnehavare, avslutar Ulf.

Balkongerna blev bättre och vackrare än någon kunde föreställa sig. Arbetet utfördes på ett mycket professionellt sätt o jobbarna skapade en mycket positiv stämning under tiden arbetet utfördes.

Doris Carlsson, ordförande i Brf Hjortronet, Sandviken

 

Snyggt, snabbt och säkert!

Birgitta Lagerström, ordf. Brf Härnevi, Bro

 

Trevligt och professionellt bemötande. Vägleder ovana beställare. Helhetsintrycket mycket bättre än de konkurrenter vi varit i kontakt med.

Fredrik Olsson, projektansvarig Brf Tegel, Göteborg

 

TBO har visat god serviceanda och skött sina åtaganden på bästa sätt. De små garantifel som uppstått har på ett förtjänstfullt sätt rättats till. Mycket tack vare er representant Sören.

Åke Johansson, Brf. Apollo, Ludvika

 

Personligen har jag haft ett projekt tillsammans med TBO – nedmontering/bortsågning av gamla balkonger/balkongplattor och montage av nya balkongplattor och -räcken – och vi hade ett mycket bra samarbete. De var lätta att nå via telefon och mail, alltid närvarande och engagerade vid våra byggmöten och träffar med boende. Dialogen byggherre (Brf) – beställare (Riksbyggen) – entreprenör (TBO) var väldigt öppen och positiv, vilket gjorde att problem som dök upp löstes i samförstånd på ett konstruktivt sätt.

Eva-Lotta Fjellgren, projektledare Riksbyggen

 

Vi tycker att arbetet var väl organiserat, samordnat och proffsigt. Vi har också tyckt hela tiden att kommunikationen fungerat väl.

Marja-Lena Lampinen, Brf. Nordenskiöldsgatan 30A, Göteborg

 

Bra kommunikation, direkta svar, överskådlig offert. Harry mycket bra kille, duktig och vänlig.

Jan Pettersson, Brf. Nian, Göteborg

 

Arbetet utfördes snabbt och bra utan störningar för dom boende.

Berit Sjöberg, vicevärd, Fagersta

 

Enkelhet – samarbete – trygghet. Mycket väl balanserat.

Lars Nises, styrelseledamot, Brf Björksta, Fagersta